WijZ

Op 12 mei is er aan de vrijwilligers van het project ‘De draad weer oppakken’ van WijZ een lezing gegeven over het onderwerp rouw, dementie en depressie. De vrijwilligers bezoeken de klanten van WijZ van 65 jaar en ouder die hun partner zijn verloren.

Er is gesproken over de 5 stadia van rouw en welke andere reacties kunnen opspelen bij rouw. Daarnaast is er ook gesproken over vergeetachtigheid bij rouw.¬†Wist u namelijk dat het mogelijk is om vergeetachtig te worden, terwijl u aan het rouwen bent? De vrijwilligers hadden dan ook voornamelijk de vraag: ‘Hoe onderscheid je vergeetachtigheid door rouw en vergeetachtigheid door dementie van elkaar?’.

De verschillende vormen en signalen van dementie zijn dan ook uitgelegd, zodat de vrijwilligers van WijZ nu meer kennis en informatie hebben hoe zij een onderscheid kunnen maken en zij een ondersteunende rol naar de belanghebbenden kunnen aannemen.

“Op maat gemaakte presentatie aansluitend bij de wensen en behoeften van de groep. Lisa vertelt vlot aan de hand van een presentatie haar verhaal. Zij onderbouwt dit met theorie en leuke voorbeelden uit de praktijk. Een geslaagde middag!!”

Wilt u ook een specifiek onderwerp aanhalen in combinatie met dementie? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

 

Powered by themekiller.com